logo
SUPPORT

faq

Ofte Stillede Spørgsmål (FAQ)

Markus
2025-07-03
Maskinoversat

I denne artikel er der svar på almindelige spørgsmål om appen.

Ruteplanlægning

Jeg kan ikke få ruten til at gå, som jeg vil

Den automatiske ruteberegning beregner ruten efter den valgte ruteprofil (f.eks. "gravel") og finder den korteste rute, som overholder profilens begrænsninger og vægtninger for ruten. Profilen "Til fods / MTB mest direkte" tegner ruten allermest direkte.

Et almindeligt problem med den automatiske ruteberegning er, at den nægter at gå ud på en bestemt vej eller sti. Så handler det om, at ruteprofilen ikke tillader brug af den pågældende vej, f.eks. at færdsel er forbudt på den. Bemærk: vejenes egenskaber kommer fra OpenStreetmap-kortdataene, hvor der kan være mangler eller fejl.

Nogle gange er problemet, at der i et område ikke er stier på kortet, og du alligevel vil have ruten til at gå derhen.

I begge problemer er det værd et øjeblik at slå den automatiske ruteberegning fra ved i den venstre sidebjælke (på mobil får man den frem med tandhjulsknappen i nederste venstre hjørne) at slå valget "Seuraa teitä ja polkuja" (Følg veje og stier) fra: så bliver rutelinjen en ret linje mellem rutepunkterne.

Flere vejledninger til ruteplanlægning finder du bag dette Youtube-link: Trailmap Suomi guidevideoer.

Jeg kan ikke kopiere ruten, selvom jeg gemmer den under et andet navn

At ændre rutens navn, når du gemmer, gør den ikke automatisk til en kopi, fordi rutens identifikator ikke er dens navn, men den nummerkode, der er knyttet til den. Du kan dog gemme ruten som en ny ved i Gemme-dialogen først at ændre navnet og derefter vælge knappen "Luo uusi" (Opret ny) nederst.

Du kan også tage en kopi af ruten ved at vælge "kopioi"-funktionen (kopier) på rutekortet eller på rutepræsentationssiden. "Kopioi"-funktionen findes i "..."-menuen.

Login, forbindelse til Strava & Garmin

Skift eller glemt adgangskode

Med e-mail & adgangskode kan du skifte adgangskode eller gendanne en glemt adgangskode på "kirjaudu"-siden (log ind): allernederst på siden er der en knap "Unohditko salasanan?" (Glemt adgangskode?). Bemærk. Denne knap er kun synlig, når du er logget ud. Så hvis du vil skifte adgangskode, skal du først logge ud.

Google-login, Plus-abonnement eller forbindelse til Strava / Garmin virker ikke

Ofte er årsagen en eller anden reklameblokerings-app (f.eks. en browserudvidelse) eller et sikkerhedsprogram (f.eks. F-Secure), som lidt for ivrigt blokerer Trailmap-appens login-funktioner. Overskriftens login-funktioner åbner ofte i browseren et separat vindue (en såkaldt popup), og hvis det blokeres, virker loginet ikke

Apple-login og Trailmap Plus-abonnement

Hvis du logger ind i appen første gang på en Apple-enhed med valget "Log ind med Apple", oprettes der en brugerkonto til dig med dit Apple-id. Hvis du tidligere har valgt funktionen "Beskyt min mail" på din Apple-enhed, sker oprettelsen med et app-specifikt e-mail-id, Apple har oprettet — det gør det muligt at bruge Trailmap, men der følger noget ekstra besvær med (som i alle apps med denne metode fra Apple ...).

Hvis du tegner et Plus-abonnement i webversionen, skal du i betalingstjenesten Stripe bruge den e-mailadresse, Apple har oprettet; den finder du sådan her: 1) Åbn Apples "Indstillinger"-app, 2) åbn øverst valget "Apple id osv.", 3) vælg på listen "Log ind med Apple" ("sign in with Apple") og 4) vælg på den liste, der åbner sig, "Trailmap" og 5) på den side, der derefter åbner sig, ser du din app-specifikke e-mailadresse, som har formen xxxx@privaterelay.appleid.com (xxx er en eller anden kombination af bogstaver og tal).

Trailmap-abonnementet ses ikke i appen

Indimellem ses abonnementet ikke, når du har købt abonnementet på én enhed og så bruger Trailmap-appen på en anden enhed. Gør da sådan her: Tjek først, at du er logget ind på den samme brugerkonto (altså det samme e-mail-id), som du foretog købet med. Hvis brugerkontoen er den samme, så log ud og straks efter ind igen: det opdaterer abonnementsoplysningerne.

Den mest almindelige årsag til, at abonnementet ikke ses, er, at man ved et uheld bruger eller opretter flere brugerkonti ved at bruge forskellige login-metoder.

Et køb foretaget i app-butikken kan også let overføres til en anden brugerkonto: log ind i mobilappen med den ønskede konto på den enhed, du foretog købet med. Gå så til indstillinger --> kontooplysninger --> abonnementsoplysninger og tryk på knappen "gendan dine køb".

Abonnementer

Afslutning af Plus-abonnementet: hvad sker der med mine ruter, spor og kort?

Hvis du afslutter dit Plus-abonnement, træder gratisversionens begrænsninger i kraft: Du kan kun bruge maks. 3 ruter og spor, ingen egne kort. Dine ruter, spor og kort ("brugerens indhold") bliver dog alle liggende i Trailmaps database. Når du så fornyer Plus-abonnementet, kan du bruge alt det indhold, du har oprettet, igen.