logo
TUGI

kkk

Korduma Kippuvad Küsimused (KKK)

Markus
2025-07-03
Masintõlge

Selles artiklis on vastused rakendusega seotud üldistele küsimustele.

Marsruudi planeerimine

Ma ei saa marsruuti soovitud moel kulgema

Automaatmarsruutimine marsruutib valitud marsruutimisprofiili (nt "gravel") järgi, otsides lühima marsruudi, mis järgib profiili seatud piiranguid ja rõhuasetusi marsruudile. "Jalan / MTB suorin" profiil joonistab marsruudi kõige otsejoonelisemalt.

Üks tavaline probleem automaatmarsruutimisega on, et see keeldub minemast mõnele teele või rajale. Asi on siis selles, et marsruutimisprofiil ei luba selle tee kasutamist, nt on teel liikumine keelatud. NB! Teede omadused tulevad OpenStreetMapi kaardiandmestikust, kus võib olla puudujääke või vigu.

Vahel on probleem selles, et mingis piirkonnas ei ole kaardil radu ja tahad siiski, et marsruut sinna kulgeks.

Mõlema probleemi puhul tasub automaatmarsruutimine hetkeks välja lülitada, võttes vasakult külgribalt (telefonis saab nähtavale hammasratta-nupust, vasak alanurk) välja valiku "Seuraa teitä ja polkuja": siis on marsruudijoon sirge joon marsruudipunktide vahel.

Rohkem juhiseid marsruudi planeerimiseks leiad selle Youtube'i lingi tagant: Trailmap Suomi õppevideod.

Ma ei saa marsruuti kopeeritud, kuigi salvestan selle teise nimega

Marsruudi nime muutmine salvestamisel ei tee sellest automaatselt koopiat, sest marsruudi tunnus ei ole selle nimi, vaid sellega seotud numbrikood. Saad siiski marsruudi uuena salvestada, kui muudad salvestusdialoogis kõigepealt nime ja valid siis alt "Luo uusi" nupu.

Võid ka teha marsruudist koopia, valides "kopioi"-funktsiooni marsruudikaardilt või marsruudi tutvustuslehelt. "Kopioi"-funktsiooni leiab "..."-menüüst.

Sisselogimine, ühendamine Strava & Garmin

Parooli vahetamine või unustamine

E-post & parool variandi puhul saad parooli vahetada või unustatud parooli taastada "kirjaudu"-lehel: päris lehe alaservas on "Unohditko salasanan?"-nupp. NB! See nupp on nähtaval ainult siis, kui oled välja loginud. Kui tahad seega oma parooli vahetada, siis logi kõigepealt välja.

Google'i sisselogimine, Plusi tellimine või Strava / Garmini ühendamine ei tööta

Sageli on põhjuseks mingisugune reklaamiblokeerija rakendus (nt brauserilisand) või turvatarkvara (nt F-Secure), mis liiga innukalt blokeerib Trailmapi rakenduse sisselogimisfunktsioone. Need pealkirjas nimetatud sisselogimisfunktsioonid avavad brauseris sageli eraldi akna (nn popupi) ja kui see blokeeritakse, siis sisselogimine ei tööta

Apple'i sisselogimine ja Trailmap Plusi tellimus

Kui logid rakendusse esimest korda sisse Apple'i seadmega, kasutades "Kirjaudu sisään Applella" varianti, siis luuakse sulle kasutajakonto sinu Apple'i tunnusega. Kui oled oma Apple'i seadmes varem valinud "Kaitstud saatmine" -funktsiooni, siis registreerumine toimub Apple'i loodud rakendusepõhise e-posti tunnusega — see võimaldab Trailmapi kasutamist, aga sellest järgneb mõningane lisatüli (nagu kõikides rakendustes selle Apple'i meetodiga...).

Kui teed Plusi tellimuse veebiversiooniga, siis pead Stripe'i makseteenuses kasutama Apple'i loodud e-posti aadressi, leiad selle järgmiselt: 1) ava Apple'i "Seaded"-rakendus, 2) selle ülaservast ava "Apple id jne" valik, 3) vali loendist "Kirjaudu sisään Applella" ("sign in with Apple") ja 4) avanevast loendist vali "Trailmap" ja 5) edasi avanevalt lehelt näed oma rakendusepõhist e-posti aadressi, mis on kujul xxxx@privaterelay.appleid.com (xxx on mingi tähe-numbrikombinatsioon).

Trailmapi tellimus ei paista rakenduses

Vahel tellimus ei paista, kui oled tellimuse ostnud ühe seadmega ja kasutad siis Trailmapi rakendust teise seadmega. Toimi siis järgmiselt: kontrolli kõigepealt, et oled sisse loginud samale kasutajakontole (ehk sama e-posti tunnus), millega ostu tegid. Kui kasutajakonto on sama, siis logi välja ja kohe uuesti tagasi sisse: see uuendab tellimuse andmed.

Levinuim põhjus, miks tellimus ei paista, on kogemata mitme kasutajakonto kasutamine ja loomine eri sisselogimisviise kasutades.

Rakendusepoest tehtud ostu saab hõlpsalt ka teisele kasutajakontole üle kanda: logi soovitud kontoga mobiilirakendusse sisse seadmes, millega ostu tegid. Mine siis seaded --> konto andmed --> tellimuste andmed ja vajuta "palauta ostoksesi"-nuppu.

Tellimused

Plus-tellimuse lõpetamine: mis saab omadest marsruutidest, radadest ja kaartidest?

Kui lõpetad oma Plus-tellimuse, siis jõustuvad tasuta versiooni piirangud: saad kasutada ainult max 3 marsruuti ja rada, ei mingeid omi kaarte. Sinu marsruudid, rajad ja kaardid ("kasutaja sisu") jäävad küll kõik alles Trailmapi andmebaasi. Kui aga uuendad Plus-tellimuse, siis pääsed kogu enda loodud sisu kasutama.