Garmin polkukartta

Garmin polkukarttaGarmin polkukartta

MTB-polkukartan versio on tarjolla myös Garmin-laitteisiin ml. urheilukellot ja pyörätietokoneet. Kartta vaatii suhteellisen uuden urheilukellon tai pyörätietokoneen, mutta toimii joissakin vanhemmissakin Garminin kannettavissa GPS-laitteissa.

Kartat on jaettu alueisiin jotta yksittäisen kartan koko ei kasvaisi liian suureksi. Tällä hetkellä on saatavilla kartat yhdeksälle eri alueelle. Jos kaipaat uusia alueita niin lähetä sähköpostia support@trailmap.fi. Lisäksi on koko Suomi yhtenä karttatiedostona. Sen koko on niin suuri että se ei mahdu vanhempiin Garmin-laitteisiin.

Uudemmat Garmin-laitteet tukevat useampaa yhtäaikaista karttaa, vanhemmat vain yhtä kerrallaan. Jälkimmäisessä tapauksessa joudut vaihtamaan laitteessa jo olevan kartan MTB-polkukarttaan. Ota alkuperäinen kartta talteen alla olevien ohjeiden avulla.

Alla olevalla listalla on ensin "normaalit" img-karttatiedostot. Niiden alla on erikseen versiot kartoista joissa on vain polut ja pyörätiet, ei mitään muita karttaelementtejä. Jälkimmäiset versiot sopivat käytettäväksi yhdessä esim. MML:n maastokarttojen kanssa niissä Garminin-laitteissa jotka tukevat päällekkäisiä karttakerroksia. MML:n maastokartat Garminiin voit ladata kartat.hylly.org palvelusta.

Garmin-laitteiden lisäksi MTB-polkukartan samaa versiota voi käyttää joissakin älypuhelin-sovelluksissa, ainakin OruxMaps ja Locus Map sovelluksissa, jolloin käytössä on ns. off-line kartta joka ei vaadi verkkoyhteyttä kartan käyttämiseen.

Karttatiedostot päivittyvät joka yö uudella OpenStreetMap-datalla. Jos haluat että sinulla on laitteessasi käytössä uusimmat tiedot poluista niin asenna säännöllisesti uusin versio karttatiedostosta laitteeseesi. Uuden karttatiedoston version asennus tehdään samalla tapaa kuin ensiasennus alla kuvattuna, ainoana erona että mahdollista vanhaa "gmapsupp.img"-tiedostoa (tai gmapbmap.img) ei tarvitse ottaa talteen koska vanhaa MTB-karttatiedostoa ollaan korvaamassa uudemmalla versiolla.

Asennusohjeet

1. Lataa *.img karttatiedosto alempana olevista linkeistä alueelle johon karttaa tarvitset.
  2. Liitä Garmin-laite tietokoneeseesi sopivalla kaapelilla. Mac ja Windows tiedostonhallinta-sovelluksilla voit useimmilla Garmin-laitteilla katsella ja käsitellä laitteen tiedostojärjestelmää, mutta ainakin uusimmat Garmin Fenix sarjan urheilukellot vaativat Mac:lla "Android File Transfer" sovelluksen käyttämistä.
  3. Katso laitteesi GARMIN-hakemistosta onko siellä useampi kuin yksi *.img tiedosto. Jos on, laitteesi tukee useampaa yhtäaikaista karttaa. Jos siellä on vain yksi "gmapsupp.img" niminen tiedosto, laitteesi tukee vain yhtä karttaa kerrallaan. Tässä tapauksessa kopioi tietokoneellesi talteen turvaan laitteessa oleva "gmapsupp.img" tiedosto. Huom. Joissakin Edge laitteissa tiedoston nimi onkin "gmapbmap.img" - tässä tapauksessa seuraa samoja ohjeita kuin yllä ja jatkona alla, mutta tiedoston nimi vain on eri.
  4. Jos laitteesi tuki useampaa karttaa yhtäaikaa: kopio GARMIN-hakemistoon alempaa linkeistä lataamasi karttatiedosto sellaisenaan. Jos laitteesi tukee vain yhtä karttaa niin nimeä karttatiedosto ensin "gmapsupp.img" nimiseksi ennen kuin siirrät sen laitteeseesi (ja muistithan sen alkuperäisen kopioinnin talteen ensin ja ole huolellinen että uusi ja vanha eivät mene sekaisin kun niillä on nyt sama nimi!).
  5. Irrota laite kaapeleista, tarvittaessa ensin tietokoneen käyttöliittymästä valiten "poista laite turvallisesti" (eject englanniksi) ensin.
  6. Jos Garmin-laitteesi tukee vain yhtä karttaa kerrallaan MTB-polkukartan pitäisi olla automaattisesti käytössä kun käynnistät tiedoston kopioinnin jälkeen Garminin uudestaan. Jos laitteesi tukee useampaa karttaa niin todennäköisesti MTB-polkukartta pitää ensin aktivoida laitteen valikosta (esim. "map"-valikossa kohta "map information"), lue tarkemmat ohjeet Garminin käyttöoppaasta.

Ladattavat normaalit *.img karttatiedostot

Huom. Ainakin Mac-tietokoneet ja Chrome-verkkoselain varoittavat karttatiedostoja ladatessa että ne voivat vahingoittaa tietokonettasi. Tämä johtuu siitä, että karttatiedostojen tiedostopääte *.img on sama kuin Mac:n levykuvilla, joiden avulla on mahdollista levittää haittaohjelmia jos käyttäjä avaa kyseisen tiedostotyypin koneellansa. Karttatiedostojen tapauksessa tätä riskiä ei ole koska ei ole tarvetta avata niitä tietokoneella, ainoastaan kopioida ne Garmin-laitteeseen.

Ladattavat "vain polut" *.img karttatiedostot