integraatiot

Yhteispeli: Garmin, Strava ja muut sovellukset

2024-07-6

Sellaista yhtä sovellusta ei ole vielä keksitty, joka hoitaisi kiitettävän hyvin kaikki aktiivisen ulkoliikunnan harrastajan tarpeet - siksi Trailmap keskittyy tekemään muutaman valitun asian (mm. kartta, reittisuunnittelu) paremmin kuin muut ja muissa toiminnoissa se toimii yhdessä muiden johtavien sovellusten ja laitteiden kanssa.

Trailmapin voi yhdistää moniin eri sovelluksiin, jolloin käyttäjien tarpeet saadaan hoidettua sovellusten yhteispelillä. Tärkeimpien sovellusten kanssa tästä yhteispelistä on pyritty tekemään mahdollisimman saumatonta. Tässä viestissä käydään lävitse muutamia suosittuja tapoja yhdistää Trailmap muihin sovelluksiin.

Garmin-laitteet navigointiin

Garminin urheilukellot ja pyörätietokoneet lienevät markkinoiden suosituimpia, etenkin pyörätietokoneissa asema on erittäin vahva. Monelle Garminin tärkeimmät toiminnot ovat lenkkien nauhoitus ml. lenkin aikana tieto matkasta, ajasta, keskinopeudesta jne. ja reittien navigointi.

Trailmap tukee Garminin käyttöä navigointiin kahdella tavalla:

Reittien ja reittijälkien lähettäminen on erittäin nopeata ja helppoa uudempiin Garmin-laitteisiin: Ei tarvitse enää kopioida GPX-tiedostoja ja touhuta kaapelien kanssa. Riittää kun Trailmapissa merkitsee reitin synkronoitumaan tai lähettää sen painikkeesta Garminiin, ja Garmin-laite hakee uuden reitin pilvipalvelusta. Monesti tämä on tullut tehtyä aivan viime tipassa, minuutti ennen lenkille lähtöä.

Lisää Trailmapin toiminnasta Garminin kanssa voit lukea tästä ohjeesta, siinä neuvotaan myös miten Garminin asetukset tulisi käännellä sopivaan asentoon, jotta navigointi olisi mahdollisimman sujuvaa.

Kuvan reittikortin punainen tähti-painike määrittää sen synkronoinnin Garminin kanssa, kaikki reitin muutokset välittyvät automaattisesti myös GarminiinKuvan reittikortin punainen tähti-painike määrittää sen synkronoinnin Garminin kanssa, kaikki reitin muutokset välittyvät automaattisesti myös Garminiin

Strava lenkkien arkistona

Stravasta on vuosien saatossa tullut yksi maailman suosituimmista, jollei suosituin, globaali urheilusovellus ja liikunnan sosiaalinen media. Sillä hoituu niin lenkkien nauhoitus, analyysi, arkistointi, kuin jakaminen ja muiden harrastajien lenkkien seuraaminen. Strava toimii erinomaisesti Trailmapin kanssa, sovellusten täydentäessä toisiaan.

Stravan aktiviteetit saa avattua Trailmapin kartalle, jolloin kunnon kartalla näkee helpommin missä omat lenkit ovat kulkeneet ja niitä voi käyttää niin navigointiin kuin uusien reittien suunnittelun pohjana. Stravan lämpökartat saa myös eri muodoissa kerroskarttana Trailmapin karttapohjalle.

Lisää Stravasta ja sen käytöstä Trailmapin kanssa voit lukea täältä.

Reittijälkien siirto GPX ja KML / KMZ tiedostoina

Trailmapin reittejä ja reittijälkiä voi siirtää muihin sovelluksiin tallentamalla ne GPX-tiedostoina. Näin reitit saa siirtymään mm. Suunnon, Wahoon, Hammerhead Karoon, Polarin jne. laitteisiin tai muihin sovelluksiin navigointia varten.

Trailmapin kartalle voi puolestaan avata muista sovelluksista GPX-tiedostoina tuotuja reittijälkiä. Uusi Trailmap tukee myös KML & KMZ formaatteja, jonka avulla mm. "tiilenmetsästäjien" suosimista Veloviewer, Statshunters ja Wandrer sovelluksista voi tuoda dataa (käytä "export"-toimintoa näissä sovelluksissa) Trailmapin kartalle reittisuunnittelun pohjaksi ja navigoinnin tueksi. Perinteisessä tiilenmetsästyksessä voi lisäksi tuoda myös dynaamisena kerroskarttana tiilet vv.fork.pl -palvelun avulla (Trailmapin "omat kartat" -toiminnon avulla).

OpenStreetMap-kartoitus

OSM-data perustuu pitkälti vapaaehtoisten kartoittajien aktiivisuuteen. Näitä kartoittajia on tuhansia Suomenkin alueella ja polkukartoitukseen keskittyneitäkin on satoja. Trailmap syntyi polkukartoitus-yhteisön myötä ja on aina tukenut kartoitusta erilaisin toiminnoin.

Trailmapin käyttäjän asetuksista (web-versio) voit kääntää päälle "OSM-kartoittaja" asetuksen, sen myötä päävalikkoon tulee tarjolle "kartat"-valinnan alle "kartoitus" - sillä pääset tietokoneella ja tabletilla kartoitus-sivulle, jossa on seuraavat toiminnot tarjolla kartoituksen tueksi:

Lisää ohjeita ja vinkkejä OSM-kartoittamiseen löytyy täältä.